Utmaningar och framsteg

I takt med att 2023 går mot sitt slut, tar vi på Compliq  ett ögonblick att reflektera över årets mest betydelsefulla händelser inom teknikvärlden. Året började med fortsatta utmaningar i form av brist på komponenter, särskilt chips, vilket ledde till en backlog av beställningar. Denna utmaning testade vår flexibilitet och innovationsförmåga. Genom ihärdigt arbete och goda relationer  kunde vi gradvis minska backloggen och återgå till ett mer normalt tillstånd där vi hade tillgång till olika sorters chip. Detta steg mot normalisering var avgörande för vårt företag och våra kunder, och visar vår förmåga att anpassa oss till marknadens olika förhållanden.

Signifikanta partnerskap och expansion

Ett av årets mest upplyftande ögonblick var när vi vann inte bara en, men två betydelsefulla upphandlingar från Lunds universitet. Denna bedrift, som markerar vår expertis och tillförlitlighet, har varit en stolthetspunkt för hela vårt team. Dessutom markerade året en betydande tillväxt för Compliq genom vår integration av Region datas verksamhet. Denna expansion inte bara fördubblade vår personalstyrka, utan också berikade vår företagskultur och kompetensbas. Denna framgångsrika sammanslagning har stärkt vår position på marknaden och visar på vår förmåga att framgångsrikt integrera och utveckla i en dynamisk bransch.

AI: En ny era inom teknik

På teknikfronten har 2023 varit ett år som präglats av den snabba utvecklingen och utrullningen av artificiell intelligens (AI) till allmänheten. OpenAI tog en ledande roll tidigt under året, och sedan dess har vi bevittnat en ständig ström av nya och spännande AI-projekt från de stora tech-giganterna. Denna revolution inom AI har öppnat dörrar till nya världar av möjligheter - från att skriva och skapa bilder, till att utveckla kommunikationsförmågor, skapa musik, och redigera video. Dessutom har AI tillhandahållit ovärderliga verktyg för att snabbt och effektivt analysera stora datamängder.

Teknologisk framgång och dubbla 4090 kort

Ett annat viktigt fokus under året har varit hårdvaran kring AI. I detta sammanhang har Nvidia tagit framträdande steg, särskilt med lanseringen av deras 4090-kort. På Compliq har vi varit i framkanten för att utnyttja dessa framsteg, och vi har byggt flera avancerade system utrustade med dubbla Nvidia 4090-kort. Dessa system har använts av företag och organisationer som ligger i spetsen för teknisk innovation.

AI och framtidens Aarbetsplats

AI har också gjort betydande framsteg inom Microsofts ekosystem, inklusive Edge, Azure, Bing och Office 365. Med tillägg som drivs av AI har Office 365 blivit ett ännu kraftfullare verktyg för företag. Copilot, Microsoft Office’s AI-lösning, blev en av årets mest omtalade innovationer, och vi är spända på att utforska hur dess fulla potential kommer att förändra arbetsplatser och företagsprocesser.

Till sist, men inte minst, är vi på Compliq oerhört stolta över den service vi har kunnat erbjuda våra kunder under året. Vårt engagemang för kvalitet och kundnöjdhet återspeglas i de många positiva recensioner och höga betyg vi fått. Detta stärker vår ambition att fortsätta leverera utmärkt service

Nu önskar vi er alla ett riktigt gott nytt år!

Senaste