Som förväntat dominerades mässan av AI och dess snabba utveckling. Tillägget av AI i produkter verkar nästan vara en förutsättning för att dra till sig uppmärksamhet. Samsung och LG imponerade med sina digitala sällskapsdjur, som Ballie och LG AI Robot, vilka lovar att bli interaktiva medlemmar i hushållet. Trots deras höga prislappar på över 1000 dollar styck, är detta troligen bara början av vad vi kommer se mer av i framtiden.

bild från Samsung

Compliqs blickar fastnade särskilt vid AMD:s nya produkter. AMD Ryzen 8000G-serien, baserad på Zen 4-arkitekturen. Denna serie lovar en betydande prestandaökning för spel, nöje och kreativt arbete. Toppmodellen 8700G imponerar med sina åtta kärnor och Radeon 780M-grafik. AMD följer också AI-trenden genom att införa ett dedikerat AI-chip, vilket vi ser fram emot att utforska mer.

För den professionella marknaden fortsätter Ryzen Threadripper att vara det självklara valet för processorintensiva uppgifter. AMD threddripper 7960x är valet för dig som vill köpa det bästa AI processorn redan idag.

CES en bra mässa för att visa upp nya innovativa datorlösningar från ledande tillverkare.

Lenovo fortsätter att vara innovativa med sin Yoga serie och i årets upplaga presterandes en laptop med dubbla skärmar som du kan positionera vertikalt med ett smart tangentbord som antingen fästs på den nedre skärmen med magneter eller används som ett externt tangentbord. Detta ger en desktopkänsla när du sitter på arbetsplatsen och traditionell laptop på ditt möte.

Bild av Lenovo
Intel och deras upplaga av nya processorer

Alla större tillverkare följer traditionen att uppgradera sina modeller med de senaste från Intel och AMD. Intel lanserade intressanta nyheter när de introducerade sin generation 14 av processorer. På desktopsidan är det nya Core i9-14900HX som är flaggskeppet med sina 32 kärnor och 5.8GHz som turbo vilket ger de AMD en bra match inom gaming segmentet. Intel släpper även en ny uppsättning för laptops som både är kraftfullare och energisnålare. Den nya generationen kommer även stödja Thunderbolt 5 och 4 samt WiFi standarden 6E.

Vi på Compliq ser med spänning fram emot att dessa nya processorer når vårt lager och blir tillgängliga för er, våra kunder. Ni kan lita på att vi kommer att ha de senaste processorerna tillgängliga så snart de släpps.

Senaste