Historik

Compliqs historia började redan 1988 av två mycket innovativa studenter på Lunds Tekniska Högskola som läste Datateknik, nämligen Anders Malm och Christer Månsson. Dessa två herrar förutsåg tekniska möjligheter och förbättringar till universitetet varteftersom tekniken utvecklades. De hade startat varsin enskild firma för att bemöta universitetets efterfrågan. Till slut var deras verksamheter så uppskattade och omfattande att de bestämde sig för att gå ihop. Ett aktiebolag bildades 1992 – Compliq var fött.

Till en början höll Compliq till på Stockholmsled i Lund men med tiden behövdes fler anställas och naturligtvis behövdes även mer utrymme.
Flytten till större lokaler i Lund gick till Magistratsvägen 10, där Compliq sitter än idag.

Kunder

Vi tillhandahåller olika tjänster efter behov och storlek till företag och statliga verksamheter som t.ex universitet, utvecklingsbolag, forskningsanläggningar, myndigheter och sjukhus men också hjälp till mindre bolag och småföretagare.

Vad hjälper vi till med?

För en del av våra kunder är vi deras IT-avdelning, för andra en tillfällig resurs inom t.ex IT-säkerhet eller IT-relaterade frågor. För en del är vi leverantörer av datakomponenter och byggen, både enkla och mer avancerade. Medan en del ringer oss för enstaka supporthantering från annan ort.

Efter alla år i branschen finns det ett djupt gediget kunnande men också en stabilitet i en stundtals utmanande bransch.

Personal

Vi som arbetar här innehar olika kompetensområden för att möta våra kunders behov. Vårt brinnande intresset för IT är en naturlig gemensam tråd hos oss, men också ett helhjärtat intresse för att göra det bästa för våra kunder.

Är du intresserad att arbeta hos oss är du välkommen att läsa mer under 
karriär

VDns ord

 

IT är ett stort begrepp i dagens samhälle. Ständigt utvecklande i en otrolig hastighet. Att hålla sig ajour när man har en annan kärnverksamhet kan därför vara en stor utmaning och ta mycket tid i anspråk. 
Det är här min passion kommer in.
Att hjälpa våra kunder utifrån deras storlek, behov och önskemål.
Att få ihop tekniskt utmanande lösningar som verkligen gynnar min kund, dessutom till ett ekonomiskt hållbart och rimligt pris! 
Det är vad som driver mig och gör min dag.

/Anders Malm, VD

Kontor & Butik

Compliq IT AB
Magistratsvägen 10
226 43 Lund

Org.nr 556451-0021

Om Compliq

Compliq IT AB är ett svenskt IT-bolag med över 30 års erfarenhet.
Vi är certifierade experter på avancerade datorbyggen i Sverige till olika branscher och företag stora som små för att möta de behov som krävs.
Vi servar även våra kunder med enkla som komplexa IT-lösningar, service och produkter för att underlätta vardagen för företag, universitet och skola.
I vår webbshop säljer vi IT-relaterade produkter.  
I Lund finns vår servicebutik där vi reparerar datorer och servrar.
Alltid med ett ekonomiskt hållbart tänk.

© Copyright 2022 Compliq IT AB, all rights reserved

EnglishSvenska