USA  Nu när skolor startar med olika varianter av distansundervisning och planeringar för att bekämpa COVID-19, har de behövt mycket fler datorer än vad som är typiskt för skoltiden. Detta orsakar problem eftersom – igen, tack vare COVID-19 – antalet datorer som för närvarande finns att köpa är mycket lägre än normalt.

Ett antal faktorer förhöjer problemet. Långsammare hamninspektioner innebär längre lagercykler. USAs posttjänst har drabbats av oöverträffade långsamma leveranser. Kinesisk fabriksproduktion driver tillbaka till nivåerna före pandemin, men det finns svagheter i försörjningskedjan som inte har åtgärdats helt. Det pågående handelskriget mellan USA och Kina hjälper inte heller någonting att gå snabbare. Med det i beaktande säger Dell, HP och Lenovo att de har en total brist på 5 miljoner bärbara datorer.

Det är ett svårt läge för barn och lärare att befinna sig i. Ett begränsat utbud kommer att höja priserna och förvärra den digitala klyftan vid värsta möjliga tidpunkt. Tom Baumgarten, chef för Morongo Unified School District, hade beställt 5000 Lenovo Chromebooks när han fick höra att de var förbjudna på grund av införandet av en specifik komponent. Han bytte order till HP och fick veta att han skulle förvänta sig maskinerna den 26 augusti. Från och med nu kommer de att anlända i oktober. När tillverkare börjar producera i Kina har de prioriterat företags- och myndighetsbeställningar framför skolproduktion.

Läs mer…
https://www.extremetech.com/computing/314256-massive-laptop-shortage-united-states

 

Brist på laptops 2020
EnglishSvenska