AnandTech pratade med Intel för att få klarhet i CPU-leveransbristen ryktet. Som svar sa en Intel-talesman: “Medan vår produktionskapacitet ökar, förblir vi i en utmanande utbud och efterfrågan på vår PC-centrerade verksamhet.” vi fortsätter att prioritera tillgänglig produktion mot den nyaste generationen Intel Core i5, i7 och i9-produkter som stöder våra kunders högväxtsegment. ”

Branschen kämpar för att möta efterfrågan på CPU-utbud
Ovanstående nyheter är positiva för AMD, som har lanserat sina 7nm Ryzen 3000-serien stationära CPU. Företaget ser redan ett starkt utnyttjande av dessa CPU: er. I själva verket noterade Toms hårdvaruartikel av den 26 augusti att AMD: s Ryzen 7 3700X och Ryzen 9 3900X är i begränsat utbud, vilket har gjort att deras priser har funnits.

Mitt i dessa frågor lanserade AMD inte sitt flaggskepp Ryzen 9 3950X CPU förrän i november. Företaget hade planerat att släppa det i september. I ett samhällsforum sade AMD: ”Vi fokuserar på att möta den starka efterfrågan på våra 3: e generationens AMD Ryzen-processorer på marknaden.” Detta kan förmodligen innebära att AMD fokuserar på att öka utbudet av sina Ryzen 7 och 5 CPU: er kommer sannolikt att sälja mer än Ryzen 9 3950X högre än.

Läs mer här

https://marketrealist.com/2019/09/intel-cpu-supply-shortage-continues-in-q4/

EnglishSvenska