är experter –

Bygga dator bygga server med Compliq IT

Tips på vad du bör tänka på vid bygge av dator

När det kommer till att bygga sin egen dator så finns det en del man bör tänka på. Först och främst – vad kräver du av din dator och vad ska du använda den till? Många faktorer spelar in, exempelvis vart datorn ska vara placerad.
– Är det i en fuktig miljö där den kan utsättas för fuktskador eller liknande?
– Ska den vara placerad i en miljö som innehåller mycket damm och/eller andra skadliga partiklar?
– Ska den klara tunga beräkningar?

Det är som sagt mycket som spelar in och valet av hårdvara och hur det sätts ihop är därför viktigt.

Varför ska man bygga en egen dator?

Vad finns det då för fördelar med att skräddarsy och bygga dator? Kort och gott så blir det i längden ett mycket prisvärt och kostnadseffektivt alternativ. Man får precis det man vill ha och maskinen blir anpassad för just det de är anpassad för.

Det blir även lättare och faktiskt bättre om det skulle behövas delar, då komponenterna lättare kan bytas ut vid behov och ersättas.

Kvaliteten blir oftast också mycket bättre då en expert sätter ihop datorn och vet alla kriterier som behövs i de olika sammanhangen, vilka delar som används – rätt från början helt enkelt.

Vad finns det för datorbyggare?

Det finns en del företag som erbjuder enklare byggen av datorer. Vi på Compliq erbjuder både enkla och mer specialbyggda datorer som klarar av olika kriterier beroende på vad just du behöver. Vi bygger både till privatpersoner och till företag eller institutioner. (Utan att det kostar skjortan). Kostnadseffektivt helt enkelt.
Idag finns det lite brister på komponenter. Eftersom vi är experter på att bygga datorer har vi möjlighet att föreslå alternativ så att du kan få ett bra bygge. Vi har möjlighet att köpa in från många olika leverantörer.

Ytterligare tips som förenklar datorbygge

Som ytterligare tips så har vi en webbshop och under fliken “bygga dator” kan du konfigurera och bygga ihop de mest önskade varianterna av bygge. Det som du kan göra är att byta ut olika komponenter till dina egna specifikationer. Det som är fördel här är att komponenterna är anpassade till just det bygget så att storlekar passar. Behövs det mer hjälp?  Tveka inte att höra av er till oss! Vi hjälper er med ert datorbygge eller serverbyggen och vi skräddarsyr lösningarna efter just era behov.

EnglishSvenska